IPL hårborttagning

Ta bort generande hårväxt med IPL

Generande hårväxt har länge varit ett problem för både kvinnor och män. Det finns många metoder för hårborttagning men ett av problemen är att hårborttagningen ofta bara är tillfällig. Den snabbaste och mest effektiva metoden för permanent hårborttagning är IPL, intensivt pulserat ljus. Med hårborttagning med IPL blir du av med din generande hårväxt för gott.
Stora ytor kan behandlas snabbt och betydligt snabbare än med de allra flesta andra metoder. Behandlingen är dessutom mindre smärtsamt än andra traditionella hårborttagningsmetoder. Resultatet är dokumenterat mycket gott med mycket långvarig effekt (kallas ofta för permanent resultat).

Varför behövs det flera behandlingar?

På de flesta ställen på kroppen är 20-30% av hårstråna i växtfas och det är dessa hårsäckar som förstörs vid hårborttagningsbehandlingen. De hårstrån som är i vilofas ramlar också av ca 2 veckor efter hårbortagningsbehandlingen men där växer det upp nya strån efter 1-2 månader och det är dags för en ny behandling

Såhär går det till

Så går permanent hårborttagning med IPL till
Man lägger på en kall gel på huden och belyser den med synligt och infrarött intensivt pulserat ljus. Ljusblixtarna vid hårborttagningsbehandling snärtar till lite i huden men hårborttagningen går mycket snabbt och är inte särskilt smärtsamt. Ibland kan man se en lätt hudrodnad första dygnet men ofta syns det ingenting av hårborttagningsbehandlingen. Vi flyttar ljusprisman snabbt vidare över hela det område du önskar bli av med din generande hårväxt på. Det känns väldigt lite, så nära en smärtfri hårborttagning man kan komma.

Behandlingen

Du ska inte sola 4-6 veckor före och efter behandlingen. Detta minskar avsevärt risken för pigmentering i efterförloppet. Du bör inte noppa eller rycka bort hårstrån 4 veckor före behandling, men det går bra att raka tom dagen före behandlingen.
Är det permanent resultat?
Behandlingar för att ta bort oönskad hårväxt har utförts i över 15 år. Under denna långa tid har man i extremt få fall sett hårväxten komma tillbaks. För att kallas permanent skall en förändring ur medicinskt benämning kunnat observerats i mins 30 år och så länge har inte hårborttagning med laser utförts i hela världen. Men många kallar ofta hårborttagning med laser för permanent i och med att man haft så lång observationstid utan att hårväxten återkommit. I synnerhet om man jämför med andra behandlingar såsom rakning, vaxning och plockning av hårstrån så ör laserborttagning av hår permanent.

Hur Ofta?

Vanligtvis sker behandlingarna med 1-2 månaders mellanrum, beroende på lokalisation och hur snabbt hårväxt du har, vilket är individuellt dessutom helt beroende på vilken del av kroppen det gäller. I armhålor, bikinilinje och underben samt ansikte så kommer håret tillbaks fortare än på andra ställen. En del patienter har så snabb och intensiv hårväxt att man kan göra behandling var tredje vecka, hos andra kan ett intervall på 6-8 veckor vara bäst. Det är dags att behandla igen när du upplever att tillräckligt med nya hårstrån kommit upp igen. Har du bara fått ett litet antal nya hårstrån ör det bättre att vänta något.

Vilken effekt får jag av behandlingen?

Hur många behandlingar som krävs är beroende av en mängd faktorer såsom färg på hårstrån (mörka hår svarar bättre än ljusa och grå), hudfärg (ljusare hud är lättare att behandla än mörkare), grovlek på hårstrån (tjockare hårstrån är lättare att behandla än tunna.)

Comments are closed.

EnglishSvenska